28. maaliskuuta 2014

Maalia maalia. Vaan mitä maalia?


Tämmöinen laatikosto
kotiutui meille
ystävän muuttopäivän
päätteeksi.

Täyspuinen ja
sopivan kapoinen.
Tai siis
ei hurjan syvä.
Mikäköhän se sana onkaan.

Ja tykkään.
Jaloista. 

Tämä saa ensin
pohjamaalia pintaan.
Mutta mitäs sitten?

Kokovalkoinen.
On vaan niin tylsä.
Ja nuo vetimetkin
vois vaihtaa.
Vähän vetävämpiin?

Minttua?
pienessä mittakaavassa.
Kuviota?
niinkuin kolmiot.
Tai salmiakki.

Vähän oon.
Kahden vaiheilla.

p.s. pieni assistenttini
osallistui innolla
kuvausjärjestelyihin.
Kuten varmaan jo
kuvista näkyykin. 

24 kommenttia:

 1. Jooooo! Valkoiseksi ja sitten iso minttuinen kolmio. Kaikkien laatikoiden yli ylhäältä keskentä alakulmiin saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaa. Hauska idis. Minttu maali on jo hankittu ;)

   Poista
 2. Entäs sellainen. Että lipaston "pohjaksi" joku tietty väri (esim minttu) ja sitten laatikkojen etusarjoihin vielä paria eri väriä (esim. valkoinen, musta ja keltainen). Niin, että myös tätä "pohjaväriä " käytetään noiden ylimpien pikkulaatikoiden etusarjoissa ja vaikka yhdessä isossa. Ja sitten loput isot laatikkojen edustat muutamalla eri värillä. Esim. 4 mustaa laatikkoa ja 2 keltaista ja 2 valkoista.
  Näiden laatikkojen paikkoja voisi sitten vaihdella fiiliksen mukaan ja saada aivan eri näköisen lipaston aina riippuen mihin mikäkin väri on sijoiteltu..
  No olipas sekavasti selitetty.

  Aluksi voisi koittaa maalata nuo vetimet samalla sävyllä kuin lipasto ja jos ei natsaa, niin sitten ostaa uudet? (Tämä tietysti pitäisi toteuttaa niin, että irrottaa vetimet ja maalaa laatikot ja vetimet toisistaan erillään..)

  Kiva lipasto. Ei mulla muuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, piti pariin kertaan lukea tuo läpi, mutta nyt taisin tajuta mitä tarkoitit :D Voisi olla aika jees :)

   Poista
 3. Vetimet vaihtaisin tosi eleettömiin ja minimalistiin. Joko pitkulaiset suorakulmaiset tai pienet pyöreät. Ehkä puunvärisetkin voisivat olla. Mutta siis vaihtaisin joo minäkin. Tuo Lauran minttukolmio kuulostaa kyllä hyvältä, mutta just lastenhuoneen seinälle tuli mintuhkoa maalia, niin se väreilee vielä verkkokalvoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lastenhuoneen seinälle minttua?? Kuulostaa herkulta :D Vetimet on kyllä vaihtumassa, ei oikein iske nuo. Mutta niissä on kaksi reikää, joten pitänee varmaan yrittää vaihtaa pitkulaisiin toisiin, ettei tarvitse tehdä uusia reikiä. Pitää tutkia vedinvalikoimaa :D

   Poista
 4. Kiva lipasto. Tollahan on pätevyyksiä vaikka mihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on. Heti näin jonkun jännän maalatun kuvion tuossa etusalla ;)

   Poista
 5. Nyt pistit pahan..tätähän joutuu ihan miettimään - niin monta herkullista vaihtoehtoa! Näkisin lipaston ehkä kenties kokonaan mustana. Muutamia laatikon etulaitoja vois maalata salmiakkikuviolla kauttaaltaan mintulla. Yksi laatikko sieltä toinen täältä. Vetimet tietenkin pienet puiset pallukat :)

  Tai sitte maalaisin mustaksi, vetimet muuttaisin pieniksi puupallukoiksi (minttu tai keltanen) ja vetimien pohjaksi maalaisin salmiakkikuvion vetimien värillä :)

  Äh, en tiedä. Sie keksit kuitenkii jonku huippujutun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Aika monta vaihtoehtoa kutkuttais nyt. Meille on siunaantunut näitä mustia seiniä nyt sen verran, että ajattelin mustaa vain tehokeinona, ettei koko kämppä mustu :D Ja kevät. Houkuttaa värejä ;)

   Poista
 6. Ihana! Tosi hieno tulee, valitsit variksi minka vaan! :)

  VastaaPoista
 7. Ma just meinasin ehdottaa ennen kuin luin postin loppuun etta sellainen hyva mintun vihrea voisi olla hyva, sillai vaikka osaan laatikoista. Runko valkoinen ja loput laatikot mustia mitka ei ole vihreita?! :)
  m

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Se vois olla jees. Ja sit vaikka yks laatikon puolikas mintulla/valkoisella.. hmmm.

   Poista
 8. Me ostettiin tuollainen kaappi edelliseen taloon noin seiska vuotta sitten ja se sai maalia kans pintaansa. Hieno tuli. Muutossa hävitettiin ja nyt mietin et mikis ihmeessä..? :)
  Sinun suunnitelmat kuulostaa hyvältä,ei kun maalamaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiei. Niin sitä mieli muuttuu :) On nyt niin monta ideaa päässä että en tiedä mitä alkais toteuttaa :D

   Poista
 9. Mulle kävis varmaan samat, että en osais päättää. Ja vähintään puolen vuoden päästä ilme muuttuis taas. Heh, melkeen meinasin pistää Mademoisellen pinkiksi. Vain hetken mielijohteesta. Minkä sille voi kun värit on vaan niin must-juttu mulle :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo. Ihan tosi vaikea päättää. kävin nyt sentään mintun maalin hakemassa. Mustaa ja valkoista löytyy ihan omasta takaa. Jos nyt ensin vetäisi pohjamaalin ja katsoisi miltä sitten tuntuu ;)

   Poista
 10. Semmonen hailakan vaaleanpunainen olis aika pop. Nam :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi olla hieno. Tosin pieninä annoksina. Kokonaan vaaleanpunainen saattaisi olla liikaa mulle ;)

   Poista
 11. Tälläsen mäkin tahon! Mutta maalaisin sen valkoiseksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vaan valkoinen oli munkin eka miete. Mutta sitten ajattelin piristää sitä vähän jollain muulla värillä. Saas nyt nähdä miltä se valkoisena ensin näyttää ;)

   Poista
 12. Aivan ihana lipasto!
  Luin nuo aiemmat kommentit ja vastaukset ja hyviä ideoita kaikki!Sun kotiin lipastossa pitää ehdottomasti olla jokin juju,pelkkä valkoinen on tylsä.Minä taasen tykkään noista kuppivetimistä,nehän voit suhauttaa spraylla ihan minkä väriseksi vaan.Entä jos lipasto olisi väri 1 ja vetimet väri 2? Minttu/musta , Musta/keltainen, tai sitten mun lemppari turkoosi/musta :)
  Jännityksellä odotan,mitä sä keksit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä ajattelin noita vetimiä sprayjata mintuksi, mutta ei löydy sen väristä spraymaalia sitten mistään. Pitää kattella miltä tämä näyttää pohjamaalin jälkeen ;)

   Poista

Vai mitä sanot?